Dekbed 240 x 220 cm wol

Op zoek naar de perfecte balans tussen warmte, comfort en duurzaamheid? Dan is een wollen dekbed van 240 x 220 cm van Herders Bed de oplossing voor een betere nachtrust.

Het dekbed is geschikt voor elk seizoen van het jaar. Dit door de warmteregulerende eigenschappen van wol. Tegelijkertijd gaat wol jarenlang mee omdat het een duurzaam materiaal is.

Bij Herders Bed werken we uitsluitend met duurzame wol om de natuur te beschermen. Ons wollen dekbed van 240 x 220 cm heeft royale afmetingen zodat je je ‘s nachts vrij kunt bewegen.

Dankzij de zachtheid van de wol val je ontspannen in slaap. Bovendien zorgt onze Nederlandse productie voor de hoogste kwaliteit en een dekbed dat lang meegaat.

Onder andere bekend van:

De voordelen van een wollen dekbed

  • Optimale temperatuurregeling: Een wollen dekbed is ideaal om het hele jaar door te gebruiken. In de winter houdt wol warmte vast en in de zomer zorgt het voor verkoeling. Onder het dekbed heb je het dus warm in de winter en koel in de zomer.
  • Goede vochtregulatie: De speciale structuur van wol voert vocht effectief af. Zo blijft het dekbed droog en heb je geen last van zweet.
  • Duurzaam: Een wollen dekbed van 240 x 220 cm gaat lang mee. Op de lange termijn bespaar je dus op aanschaf en afval.
  • Hypoallergeen: Wol biedt weerstand tegen huisstofmijt, ideaal voor mensen met allergieën.
  • Milieuvriendelijk: Wol is hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar. Met een wollen dekbed draag je dus bij aan duurzame productie.
  • Weinig onderhoud: Dankzij de zelfreinigende eigenschappen van wol hoef je het dekbed zelden te wassen.

Waarom kiezen voor een wollen dekbed van 240 x 220 cm?

Een dekbed van dit formaat past perfect in de meeste tweepersoonsbedden. Het biedt genoeg dekking voor twee personen zonder dat je niet hoeft te vechten om het dekbed. Dankzij het royale formaat blijft iedereen ‘s nachts lekker warm.

Bovendien zorgt een wollen dekbed van 240 x 220 cm ervoor dat het mooi over de randen van het bed valt. Dit ziet er niet alleen luxueus uit, maar houdt de warmte ook langer vast. Zo begin je elke ochtend comfortabel warm.

Onze wollen dekbedden zijn ook verkrijgbaar in andere afmetingen. Zoals 140 x 220 cm en 200 x 220 cm. Zo vind je altijd wel de perfecte match met de stijl van je slaapkamer. Bij Herders Bed creëren we met dit dekbed een warme en ontspannen slaapomgeving.

Uitstekend
Gebaseerd op 9 recensies
Steffie Martin
Steffie Martin
2024-02-29
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
We slapen sinds begin januari 2024 onder een fantastisch dekbed van Herders Bed. Wat een feest. Mooi afgewerkt, geweldige kwaliteit. We hadden al vele jaren een (gecertificeerd geraapt) donzen dekbed, maar dit voldeed niet meer. Wij wilden overstappen naar wol. Wanneer je hier naar zoekt, komen er ontzettend veel dekbedden boven, gemaakt van Texels wol. Zijn er echt zoveel schapen op Texel? We wilden duurzaam en diervriendelijk. En hoera! Daar was Herders Bed. Wat een geweldig initiatief! De schaapjes hebben een fijn leven, en de wol wordt gebruikt. De keuze was snel gemaakt en binnen paar dagen lagen wij heerlijk onder ons nieuwe vier seizoenen dekbed. Zeer comfortabel, lekker warm, zonder broeierig te zijn. Het is een feest om in bed te stappen. Het lijkt ook wel of we lekkerder slapen! Enige nadeel: opstaan is wel moeilijker geworden, maar dan troost ik mezelf met de belofte dat ik er 's avonds weer heerlijk onder mag kruipen!! Het was in het begin even wennen om het dekbed in de hoes te krijgen, omdat het zwaarder is (logisch) dan een donzen dekbed. Maar na twee keer ging het weer als vanouds. Kortom, dit dekbed is aan absolute aanrader!
Bep Bakker
Bep Bakker
2024-02-13
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Onder de wol van een onbespoten 🐏schaap, is daadwerkelijk meer dan dromen over duurzaamheid. Voorheen ging de fik 🔥erin! Onze herder weidt niet alleen zijn kudde. Maar oogst de wol voor het maken van buitengewoon behaaglijke dekbedden.☁️
Wietske Waardenburg
Wietske Waardenburg
2024-02-08
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Onlangs heb ik een paar dekbedden voor mijn kinderen gekocht. We zijn zeer tevreden: goede kwaliteit, lekker warm, maar niet zweterig. En het is een fijn idee dat de wol van schapen uit Nederland komt, en de productie ook hier plaatsvindt. Aanrader dus!
Sig Kat
Sig Kat
2024-02-03
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Investering dubbel en dwars waard. Prachtige kwaliteit dekbed, diervriendelijk èn ook nog eens van lokale herders.
Eva
Eva
2023-12-13
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Wat slaapt dat fijn zo'n wollen dekbed! Heerlijk warm en doordat het wat zwaarder is merk ik dat ik veel rustiger slaap. En als bonus: met een dekbed van Herders Bed zorg je dat Nederlandse wol weer wordt gebruikt, supergoed initiatief!
Ann Cuyt
Ann Cuyt
2023-11-23
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Een fantastisch dekbed... De herfst versie ligt nu op ons bed. Zalig. Een zekere lichte zwaarte die je rust geeft en een warmte die heerlijk is ..niet zweten maar gewoon lekker. Ik slaap er echt heerlijk in . Lijkt alsof ik heel de nacht niet beweeg. Dank aan alle schaapjes..zo fijn gevoel alsof je tussen de schaapjes ligt. Een echte aanrader.
Thera Knap
Thera Knap
2023-11-05
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Binnen een dag mijn nieuwe dekbed al in huis. Wat een super service. Het slaapt hartstikke lekker omdat ie wat zwaarder is en het is niet te warm. Het lijkt alsof mijn eigen temperatuurhuishouding daardoor stabieler is tijdens de nacht. Ik denk dat ik hier nog heel lang plezier van ga hebben.
Annemiek de Meulmeester
Annemiek de Meulmeester
2023-09-08
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Heel fijn dekbed. Het zomergedeelte vind ik erg fijn omdat het nog wel wat weegt. Dat vind ik fijn. Omdat met een laken alleen ik echt iets mis. Fijn om zo ook onze eigen herders en schapen kuddes te steunen. Een echte aanrader voor een mooi dekbed. Terecht eerlijk onder de wol.
maria w
maria w
2023-03-09
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ik slaap nu een week onder mijn Herder's bed. Ik dacht dat het vooral een verbetering in temperatuur zou zijn en dat is het ook zeker. Altijd lekker warm, en nooit TE. Maar tot mijn verbazing slaap ik nu ook veel rustiger en voor mijn gevoel dieper. Ik schrijf het toe aan het gewicht, niet zo zwaar als een wollen deken maar stabieler dan een donzen dekbed. Heel comfortabel allemaal.

Een wollen dekbed van 240 x 220 cm van Herders Bed

Bij Herders Bed verkopen we dekbedden met passie. Zo ook een wollen dekbed van 240×220 cm.

Dit dekbed is gemaakt van Herders Wol uit Nederland. Deze kwaliteitswol is afkomstig van lokale boeren die hun kuddes met liefde hoeden.

Ons doel is om duurzame producten te leveren die jarenlang meegaan. Het zachte materiaal en de nauwkeurige afwerking zorgen voor een fijne slaap ervaring.

Als klein bedrijf staan we voor traditie en vakmanschap. Tegelijkertijd richten we ons op innovatie en duurzaam ondernemen.

Probeer het zelf: 30 nachten op proef

Bij Herders Bed begrijpen we dat niet iedereen meteen overstapt op wol. Daarom bieden we 30 nachten gratis proefslapen aan. Probeer ons wollen dekbed van 240 x 220 cm eens uit en ga na of het bij je past. Bevalt het niet? Dan kun je het gemakkelijk terugsturen.

Op deze manier kom je erachter of ons materiaal de juiste keuze is voor jou. Wol reguleert ideaal en gaat lang mee dankzij de hoge kwaliteit. Wacht niet langer en profiteer vandaag nog van de unieke proefperiode van 30 nachten bij Herders Bed.

Veelgestelde vragen over wollen dekbedden

Veel mensen denken dat wol te warm is in de zomer. Niets is minder waar! Wol heeft speciale eigenschappen die zelfs in de zomer voor verkoeling zorgen. Het is dus zowel een winter- als een zomerdekbed.

Omdat wol vocht goed afvoert en lucht laat circuleren, blijft de temperatuur onder het dekbed aangenaam. Hierdoor hoef je niet in je eigen zweet te waden.

Wol werkt ook als een natuurlijke isolator die UV-stralen tegenhoudt. Je voelt je dus ‘s ochtends niet gebroeid onder je dekbed.

Bij de hoge temperaturen van de zomer is ons wollen dekbed dus echt een aangename optie. Probeer het zelf en ervaar hoe wol ook warme periodes comfortabel maakt!

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, heeft een wollen dekbed heel weinig onderhoud nodig. Dankzij de zelfreinigende eigenschappen van wol kun je het dekbed vaak gewoon gebruiken zonder het te wassen.

Door het dekbed regelmatig op een zonnige dag te luchten, blijft de frisse geur behouden en voorkom je dat huisstofmijt zich nestelt. Even luchten is vaak al voldoende.

Als een intensievere reiniging nodig is, volg dan de wasinstructies die bij het dekbed worden geleverd. Je kunt het ook laten wassen door een professionele stomerij die ervaring heeft met wol.

Zo kun je je wollen dekbed jarenlang in goede conditie houden zonder er veel werk aan te hebben. Geniet zowel van de luxe als van het weinige onderhoud!

Wol wordt vaak gezien als een hypoallergeen materiaal omdat het weinig voedingsstoffen bevat waaruit huisstofmijt zich kan ontwikkelen. Toch kunnen sommige mensen gevoelig zijn voor wol.

Bij Herders Bed gebruiken we alleen zuiver natuurlijke, onbehandelde wol. Zonder chemicaliën of kleurstoffen is de kans op een allergische reactie heel klein.

Als je twijfelt, probeer ons dekbed dan gerust eerst een tijdje uit. Zo kom je erachter of je er zonder problemen onder kunt slapen.

De meeste van onze klanten met allergieën slapen heel goed onder onze wollen dekbedden. Geef wol een eerlijke kans en ervaar het zelf! Onze experts helpen je graag verder als je vragen hebt.

De prijs van onze wollen dekbedden laat zien dat we kiezen voor duurzaamheid en eerlijke productie. Dit resulteert wel in een hogere aankoopprijs, maar op de lange termijn bespaar je geld.’=

Omdat wol jarenlang meegaat zonder in te leveren op kwaliteit, hoef je minder vaak een nieuw dekbed te kopen. Je draagt ook bij aan het milieu en lokale ondernemers.

Bovendien biedt geen enkel ander materiaal het warme en ademende comfort van wol. Ook hoef je je geen zorgen te maken over chemicaliën of veroudering.