Duurzaamheid

Het meest duurzame dekbed van Nederland

Herders Bed zou niet kunnen bestaan zonder onze herders! Op dit moment zijn we trots om de volgende schaapskuddes tot onze partners te mogen rekenen.

Duurzaam

Iedere herder doet zijn / haar uiterste best om de schapen op een zo natuurlijk mogelijke manier te verzorgen. Ze gebruiken geen chemische middelen om de wol te behandelen. Dat kan ook niet want hun schapen worden ingezet voor natuuronderhoud. En we willen de natuur niet vervuilen met chemicaliën. Daarom is de wol van Herders Bed de meest duurzame dekbed van Nederland!

Liefde

Natuurlijk heeft een herder liefde voor zijn / haar dieren. En van liefde worden ze gelukkig. Daarnaast mogen de schapen van onze herders de hele dag lekker door de natuur wandelen en grazen. Ze kunnen zo hun ‘natuurlijke’ gedrag vertonen en daar worden ze blij van. En daar worden wij weer blij van.

Stop de verspilling!

Er wordt in Nederland op dit moment jaarlijks 1,5 miljoen kilo wol geproduceerd door onze inheemse schapen. Vrijwel 99% daarvan verdwijnt echter in de verbrandingsoven of wordt op andere wijze vernietigd. Bij Herders Bed zoeken we naar manieren om dit grote probleem van verspilling van wol tegen te gaan. Het is onze missie om de wol van onze Nederlandse schapen weer opnieuw van waarde maken door het te verwerken tot een fantastisch duurzaam product waarin de heilzame eigenschappen van wol optimaal tot hun recht komen: dekbedden.

Meer informatie

"Ik ben blij dat mijn dierbare wol eindelijk wordt gebruikt in een mooi dekbed. Met jouw aankoop van een Herders Bed steun je mij en mijn vriendinnen in de schaapskudde!"