Skip to main content

✓ Vóór 21:00 uur besteld, morgen verstuurd ✓ Gratis bezorging ✓ 30 nachten gratis proefslapen ✓ 2 jaar garantie

Herders-wol

Onze focus

We gebruiken alleen de mooiste en meest duurzame wol van Nederland. Die van onze traditionele schaapskuddes. Deze schapen leven 365 dagen per jaar in de natuur. Ze eten niets anders dan natuur én ze onderhouden de natuur! De schapen van traditionele schaapskuddes worden ingezet voor duurzaam natuurbeheer. Ze vervangen dier- en natuur onvriendelijke machines en reduceren de CO2-uitstoot. Deze schapen en hun herders zijn de helden van Herders Bed!

Verspilling

Er wordt in Nederland op dit moment jaarlijks 1,5 miljoen kilo wol geproduceerd door onze inheemse schapen. Vrijwel 99% daarvan verdwijnt echter in de verbrandingsoven of wordt op andere wijze vernietigd. Bij Herders Bed zoeken we naar manieren om dit grote probleem van verspilling tegen te gaan. Het is onze missie om de wol van Nederlandse schapen weer opnieuw van waarde te maken door deze te verwerken tot een fantastisch duurzaam product waarin de heilzame eigenschappen van wol optimaal tot hun recht komen: dekbedden.

Keurmerken

We begrijpen dat je het belangrijk vindt om te weten welke keurmerken er van toepassing zijn op een Herders Bed. Daarom zetten we ze hieronder even voor je op een rij. Bedenk echter ook dat niet voor alle duurzame kenmerken van ons dekbed een keurmerk bestaat. Er is bijvoorbeeld geen keurmerk voor het lokale karakter van onze materialen. Het belangrijkste dat wij kunnen bieden is de garantie dat we op elke stap van het productieproces zicht hebben. We kennen onze schapen, onze herders en iedereen die bij draagt aan de productie van jouw duurzame dekbed.

Meer lezen over onze keurmerken

"Ik ben blij dat mijn dierbare wol eindelijk wordt gebruikt in een mooi dekbed. Met jouw aankoop van een Herders Bed steun je mij en mijn vriendinnen in de schaapskudde!"

Meer informatie