Herders Wol

Vandaag de dag zijn we steeds meer op zoek naar duurzame en comfortabele slaapproducten. Herders Wol biedt hierop een antwoord met een unieke combinatie van traditie, kwaliteit en zorg voor het milieu.

Bij Herders Bed gebruiken we deze speciale wolsoort voor de productie van onze dekbedden. Maar wat maakt deze wol nog meer zo bijzonder?

Op deze pagina duiken we in de wereld van Herders Wol. We bekijken hoe de wol wordt gemaakt en wat de vele voordelen zijn op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en comfort. Na het lezen zul je begrijpen waarom deze wolsoort al jaren de basis vormt van een dekbed van Herders Bed.

Onder andere bekend van:

Wat is Herders Wol?

Herders Wol verwijst naar de wol die afkomstig is van schapen die door traditionele herders worden gehouden. Deze herders laten hun schapen grazen in uitgestrekte, vaak onaangetaste natuurgebieden, zoals heidevelden.

Doordat de schapen in deze gebieden vrij kunnen grazen, krijgt de wol een unieke kwaliteit. Deze manier van actief natuurbeheer door begrazing draagt bij aan de biodiversiteit van de landschappen.

Tegelijkertijd levert deze manier van schapen houden een wol van uitstekende kwaliteit op. Schapenwol van herders staat symbool voor een eeuwenoude traditie van natuurbehoud en vakmanschap. De wol is dan ook zeer geschikt voor het creëren van bijvoorbeeld slaapcomfort.

De voordelen van Herders Wol

Herders Wol heeft een aantal unieke eigenschappen:

  • Duurzaamheid: De wol is afkomstig van schapen die in natuurlijke omstandigheden leven, wat zorgt voor een minimale ecologische voetafdruk.
  • Kwaliteit: Omdat de schapen in natuurlijke omstandigheden leven en grazen, is hun wol sterker en fijner van structuur.
  • Thermoregulatie: Net als andere wolsoorten biedt Wol van heideschapen een goede warmteregulatie, waardoor het in alle seizoenen gebruikt kan worden.
  • Hypoallergeen: Voor mensen met een gevoelige huid of allergieën is Herders Wol een goede keuze vanwege de natuurlijke eigenschappen die allergenen afstoten.
Uitstekend
Gebaseerd op 9 recensies
Steffie Martin
Steffie Martin
2024-02-29
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
We slapen sinds begin januari 2024 onder een fantastisch dekbed van Herders Bed. Wat een feest. Mooi afgewerkt, geweldige kwaliteit. We hadden al vele jaren een (gecertificeerd geraapt) donzen dekbed, maar dit voldeed niet meer. Wij wilden overstappen naar wol. Wanneer je hier naar zoekt, komen er ontzettend veel dekbedden boven, gemaakt van Texels wol. Zijn er echt zoveel schapen op Texel? We wilden duurzaam en diervriendelijk. En hoera! Daar was Herders Bed. Wat een geweldig initiatief! De schaapjes hebben een fijn leven, en de wol wordt gebruikt. De keuze was snel gemaakt en binnen paar dagen lagen wij heerlijk onder ons nieuwe vier seizoenen dekbed. Zeer comfortabel, lekker warm, zonder broeierig te zijn. Het is een feest om in bed te stappen. Het lijkt ook wel of we lekkerder slapen! Enige nadeel: opstaan is wel moeilijker geworden, maar dan troost ik mezelf met de belofte dat ik er 's avonds weer heerlijk onder mag kruipen!! Het was in het begin even wennen om het dekbed in de hoes te krijgen, omdat het zwaarder is (logisch) dan een donzen dekbed. Maar na twee keer ging het weer als vanouds. Kortom, dit dekbed is aan absolute aanrader!
Bep Bakker
Bep Bakker
2024-02-13
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Onder de wol van een onbespoten 🐏schaap, is daadwerkelijk meer dan dromen over duurzaamheid. Voorheen ging de fik 🔥erin! Onze herder weidt niet alleen zijn kudde. Maar oogst de wol voor het maken van buitengewoon behaaglijke dekbedden.☁️
Wietske Waardenburg
Wietske Waardenburg
2024-02-08
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Onlangs heb ik een paar dekbedden voor mijn kinderen gekocht. We zijn zeer tevreden: goede kwaliteit, lekker warm, maar niet zweterig. En het is een fijn idee dat de wol van schapen uit Nederland komt, en de productie ook hier plaatsvindt. Aanrader dus!
Sig Kat
Sig Kat
2024-02-03
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Investering dubbel en dwars waard. Prachtige kwaliteit dekbed, diervriendelijk èn ook nog eens van lokale herders.
Eva
Eva
2023-12-13
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Wat slaapt dat fijn zo'n wollen dekbed! Heerlijk warm en doordat het wat zwaarder is merk ik dat ik veel rustiger slaap. En als bonus: met een dekbed van Herders Bed zorg je dat Nederlandse wol weer wordt gebruikt, supergoed initiatief!
Ann Cuyt
Ann Cuyt
2023-11-23
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Een fantastisch dekbed... De herfst versie ligt nu op ons bed. Zalig. Een zekere lichte zwaarte die je rust geeft en een warmte die heerlijk is ..niet zweten maar gewoon lekker. Ik slaap er echt heerlijk in . Lijkt alsof ik heel de nacht niet beweeg. Dank aan alle schaapjes..zo fijn gevoel alsof je tussen de schaapjes ligt. Een echte aanrader.
Thera Knap
Thera Knap
2023-11-05
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Binnen een dag mijn nieuwe dekbed al in huis. Wat een super service. Het slaapt hartstikke lekker omdat ie wat zwaarder is en het is niet te warm. Het lijkt alsof mijn eigen temperatuurhuishouding daardoor stabieler is tijdens de nacht. Ik denk dat ik hier nog heel lang plezier van ga hebben.
Annemiek de Meulmeester
Annemiek de Meulmeester
2023-09-08
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Heel fijn dekbed. Het zomergedeelte vind ik erg fijn omdat het nog wel wat weegt. Dat vind ik fijn. Omdat met een laken alleen ik echt iets mis. Fijn om zo ook onze eigen herders en schapen kuddes te steunen. Een echte aanrader voor een mooi dekbed. Terecht eerlijk onder de wol.
maria w
maria w
2023-03-09
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ik slaap nu een week onder mijn Herder's bed. Ik dacht dat het vooral een verbetering in temperatuur zou zijn en dat is het ook zeker. Altijd lekker warm, en nooit TE. Maar tot mijn verbazing slaap ik nu ook veel rustiger en voor mijn gevoel dieper. Ik schrijf het toe aan het gewicht, niet zo zwaar als een wollen deken maar stabieler dan een donzen dekbed. Heel comfortabel allemaal.

Waarom kiezen voor Herders Wol?

Kiezen voor producten gemaakt van deze wolsoort draagt bij aan het behoud van lokale beroepen en de Nederlandse natuur. Door deze wolsoort te gebruiken, steun je lokale herders en hun manier van leven. Tegelijkertijd draag je bij aan natuurbehoud en het behoud van typisch Nederlandse landschapselementen zoals de heide.

Bovendien profiteer je van de kwaliteiten van deze bijzondere wolsoort. Elk product met Herders Wol, zoals een dekbed of matras, brengt een stukje natuurlijke luxe in je slaapkamer. Met je aankoop steun je een eeuwenoude traditie en slaap je betaalbaar op wol van hoge kwaliteit.

Het belang van traditionele schaapskuddes

De rol van schaapskuddes en hun herders is onmisbaar voor het behoud van typisch Nederlandse natuurgebieden. Zonder het uitgebreide beheer door schapen zouden veel heide- en duingebieden overwoekerd raken en hun unieke biodiversiteit verliezen.

De wol van deze traditioneel gehouden schapen vormt de basis voor Herders Wol. Doordat de keuze voor deze wolproducten de traditionele schapenhouderij ondersteunt, draagt het direct bij aan het behoud van deze essentiële vorm van natuurbeheer in Nederland. Elk product van deze wol zorgt er hiermee voor dat typische landschapselementen behouden blijven voor toekomstige generaties.

Verschillen in kwaliteit en soorten wol

De kwaliteit van wol kan variëren, afhankelijk van de herkomst en houderij van het schaap en de verwerking ervan. Niet alle wol is even zacht, stevig of duurzaam.

Drie veelgebruikte wolsoorten voor dekbedden zijn:

  • Merinowol: Erg zacht, maar ook prijzig en afkomstig uit verre landen.
  • Texelse wol: Stevigere Nederlandse wol. Robuust en betaalbaar.
  • Herders Wol: Steviger en met duurzame eigenschappen, afkomstig van heideschapen.

Herders Wol onderscheidt zich door een zorgvuldige selectie en verwerking volgens traditie. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit dan andere wolsoorten.

Goed gesorteerde en verwerkte wol, zoals bij Schapenwol van herders, resulteert in een warm, zacht en duurzaam dekbed.

Een wollen dekbed van Herders Wol kopen

Het verhaal van Herders Wol is er een van traditie, ambacht en duurzaamheid. Door te kiezen voor producten met deze bijzondere wol draag je bij aan natuurbehoud, behoud van traditionele ambachten en het welzijn van mens en dier.

Wil je het verschil ervaren van een product gemaakt met deze wol? Bezoek dan onze webshop voor een wollen dekbed. We helpen je graag bij het maken van een duurzame keuze.

Veelgestelde Vragen over Herders Wol

Een dekbed van deze wol is gemakkelijk te onderhouden dankzij de zelfreinigende eigenschappen van de wol. Regelmatig luchten, bij voorkeur buiten of op een goed geventileerde plek, houdt het dekbed fris.

Mocht er een vlek ontstaan, probeer deze dan in eerste instantie zelf te verwijderen. Voor een grondige reiniging kun je het beste naar een stomerij gaan die gespecialiseerd is in het reinigen van wol.

Zo blijft je dekbed van dit materiaal jarenlang zacht en comfortabel. Door het dekbed op deze natuurlijke manier te onderhouden, profiteer je lang van de hoge kwaliteit van deze speciale wolsoort.

Een dekbed van deze wol gaat extreem lang mee. Als het goed wordt onderhouden en voorzichtig wordt gereinigd, kan het dekbed vaak wel 15 jaar of zelfs langer comfort bieden.

Wol is een zeer duurzaam materiaal dat bekend staat om zijn grote weerstand tegen slijtage door de jaren heen. De hoge kwaliteit van de wol verlengt de levensduur van het dekbed alleen maar.

Dus als je eenmaal een dekbed koopt dat gemaakt is van dit specifieke type wol, zal het je jarenlang warm en goed van dienst zijn. Een investering die zijn waarde zeker waard is.

Ja, Herders Wol is ideaal voor mensen met allergische reacties. Wol heeft van nature hypo allergene eigenschappen en biedt goede weerstand tegen huisstofmijt, schimmels en bacteriën.

Omdat deze wolsoort een optimale vochtregulatie behoudt, creëert een dekbed of ander product een droge omgeving waarin allergenen minder kans krijgen. Dit maakt deze wol comfortabel voor een gevoelige huid en neus.

We raden af om je wollen dekbed in de wasmachine te wassen. Wol heeft speciale zorg nodig en het wassen in de wasmachine kan de vezels beschadigen. Voor het beste onderhoud moet je het dekbed regelmatig luchten en indien nodig naar een professionele stomerij brengen.

Bij aankoop van een dekbed van Herders Wol bieden wij de mogelijkheid om het dekbed 30 nachten op proef te gebruiken. Zo kun je zelf ervaren hoe heerlijk je erin slaapt.

Mocht het dekbed na die tijd niet blijken te voldoen, dan kun je het eenvoudig retourneren en krijg je je geld terug.