Keurmerken

Daar kun je zeker van zijn

We begrijpen dat je het belangrijk vindt om te weten welke keurmerken er van toepassing zijn op een Herders Bed. Daarom zetten we ze hieronder even voor je op een rij. Bedenk echter ook dat niet voor alle duurzame kenmerken van ons dekbed een keurmerk bestaat. Er is bijvoorbeeld geen keurmerk voor het lokale karakter van onze materialen. Het belangrijkste dat wij kunnen bieden is de garantie dat we op elke stap van het productieproces zicht hebben. We kennen onze schapen, onze herders en iedereen die bij draagt aan de productie van jouw duurzame dekbed.

OEKO-TEX

Het OEKO-TEX® keurmerk is een garantie dat bij de productie op geen enkele manier gebruik is gemaakt van milieuonvriendelijke stoffen. Bij Herders bed is dat vooral van toepassing op de manier waarop we onze wol wassen. Dat doen we in de Ardennen in België waar traditioneel gezien veel wol is gewassen in het zuivere water dat daar door de beken en rivieren stroomt. Het OEKO-TEX® keurmerk wordt op verschillende manieren getest. Ook dat maakt Herders Bed een gegarandeerd duurzame keuze.

Duurzaam geteeld katoen

Katoen dat we gebruiken voor de tijk van jouw dekbed wordt duurzaam geteeld. De boeren hebben via Better Cotton Initiative een opleiding gehad en ondersteuning gekregen om op een duurzame manier katoen te verbouwen. Dat wil zeggen: veel minder pesticiden en veel minder watergebruik

Pure New Wool

Pure New Wool is een door de overheid gecontroleerd keurmerk dat het gebruik van pure onbewerkte scheerwol garandeert. Dit betekent dat de wol rechtstreeks van het schaap geschoren wordt en zonder veel bewerking in het product terecht komt. Bij Herders Bed doen we niets anders met onze wol dan wassen en kaarden. Kaarden is het proces van het uit elkaar trekken van de wolvezels waardoor een dun vlies ontstaat dat verwerkt kan worden in de dekbedden.

Dinamo Fonds

Herders Bed ontvangt steun van het Dinamo Fonds. We zijn op dit moment één van de belangrijkste initiatieven op het gebied van het ‘opnieuw van waarde maken’ van wol. Dinamo ondersteunt nog meer van dit soort projecten en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan onze sector. Meer informatie lees je op hun website: