Skip to main content

✓ Vóór 21:00 uur besteld, morgen verstuurd ✓ Gratis bezorging ✓ 30 nachten gratis proefslapen ✓ 2 jaar garantie

Over ons

Welkom bij Herder Bed

Hi, ik ben Daniël

En ik ben de herder van mijn Schaapskudde in Doorn op de Utrechtse Heuvelrug. In 2020 besloot ik in actie te komen tegen de verbranding van alle inheemse schapenwol in Nederland. De grondstof zou zogenaamd niets meer waard zijn, maar dat is natuurlijk onzin! Daarom ben ik op zoek gegaan naar een product waarin de heilzame eigenschappen van wol optimaal tot hun recht komen. Dat werd uiteindelijk een dekbed. In het begin maakte ik de dekbedden zelf maar er bleek zo veel interesse en vraag naar deze super natuurlijke dekbedden dat ik de productiewijze heb doorontwikkeld. In samenwerking met onze fabriek en een team van specialisten hebben we nu een dekbed ontwikkeld dat jaren lang mee gaat en je elk seizoen van precies de juiste warmte kan voorzien.

Lees meer over herders-wol

Wol is waardevol!

Maar ik wilde dat Herders Bed ook mijn collega herders kon ondersteunen! Iedere herder ‘oogst’ jaarlijks een prachtige hoeveelheid wol van zijn schapen die ze met veel aandacht en liefde verzorgd hebben. Herders Bed betaalt hen een eerlijke prijs voor de wol. Deze prijs is vele malen hoger dan de gemiddelde lage wolprijzen volgens de ‘koersen’. Zo maken we wol weer van waarde zoals deze grondstof verdient. We werken enkel samen met herders van traditionele schaapskuddes die werkzaam zijn in duurzaam natuurbeheer. Het zijn namelijk deze schapen die de mooiste en meest duurzame wol van Nederland produceren.

Duurzaam Natuurbeheer

Herders en schaapskuddes zijn al zo oud als de mensheid zelf. Al meer dan 5000 jaar zijn ze onderdeel van onze beschaving. Het beeld van de eenzame herder, uitkijkend over de heide en zorgdragend voor zijn schapen, spreekt velen tot de verbeelding. Maar niet iedereen weet dat herders met hun schapen ook een belangrijke rol spelen in modern duurzaam natuurbeheer. Op veel plekken in ons land dragen schapen al grazend bij aan het onderhouden van onze zeldzame heidegebieden. Ze ontwikkelen de biodiversiteit en dragen bij aan gezond bodemleven. Herders zijn sinds een aantal jaar erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Ze houden met hun werk dus ook nog een belangrijk stukje van onze geschiedenis in leven. Maar herders hebben het niet makkelijk in deze moderne tijden! En dat willen we met Herders Bed graag veranderen.

Onze herders

Iedere herder doet zijn / haar uiterste best om de schapen op een zo natuurlijk mogelijke manier te verzorgen. Ze gebruiken geen chemische middelen om de wol te behandelen. Dat kan ook niet want hun schapen worden ingezet voor natuuronderhoud. En we willen de natuur niet vervuilen met chemicaliën. Daarom is de wol van Herders Bed de meest duurzame van Nederland!
(link naar deelnemende kuddes en plaatjes herders)

Meer over onze herders

Stop de verspilling en steun de herders!

Er wordt in Nederland op dit moment jaarlijks 1,5 miljoen kilo wol geproduceerd door onze inheemse schapen. Vrijwel 99% daarvan verdwijnt echter in de verbrandingsoven of wordt op andere wijze vernietigd. Bij Herders Bed zoeken we naar manieren om dit grote probleem van verspilling tegen te gaan. Het is onze missie om de wol van onze Nederlandse schapen weer opnieuw van waarde maken door het te verwerken tot een fantastisch duurzaam product waarin de heilzame eigenschappen van wol optimaal tot hun recht komen: dekbedden.

Traditionele schaapskuddes

Je steunt het voortbestaan van traditionele schaapskuddes

Voorkomt verspilling

Je voorkomt verspilling / vernietiging van onze Nederlandse schapenwol

Stimuleert natuurbeheer

Je stimuleert duurzaam natuurbeheer met schapen

Reduceert import

Je reduceert import van buitenlandse wol en grondstoffen en de CO2 uitstoot die met al dat transport gepaard gaat

"Ik ben blij dat mijn dierbare wol eindelijk wordt gebruikt in een mooi dekbed. Met jouw aankoop van een Herders Bed steun je mij en mijn vriendinnen in de schaapskudde!"

Meer informatie