-

5 redenen om te kiezen voor een dekbed van wol!

1. Wol is vochtregulerend

Onderzoek wijst uit dat slapen onder een wollen dekbed zorgt voor een langere en diepere slaap dan slapen onder dons en synthetische materialen. Dit heeft te maken met de hoeveelheid vocht die je elke nacht verliest (gemiddeld 1 liter) en hoe jouw dekbed daar op reageert. Wol heeft de unieke eigenschap om tot 30% van het eigen gewicht aan vocht op te kunnen nemen! In de loop van de nacht verdampt dit vocht verder in de omgeving. Zo slaap je droger en daardoor beter. Synthetische dekbedden houden het vocht juist vast. Daardoor ontstaat een broeierig klimaat wat zorgt voor een onnatuurlijke verstoring van de slaap.

2. Wol is isolerend

Het voordeel van wol ten opzichte van andere materialen is dat wolvezels warmte reguleren en zorgen voor een optimale lichaamstemperatuur gedurende de nacht. In de zomer werkt wol verkoelend en in de winter houdt een wollen dekbed je lekker warm. De vezels van wol hebben een spiraalvormige krul, waardoor lucht gemakkelijk wordt vastgehouden. Door deze ‘ademende’ vorm en de veerkracht van het materiaal, ontstaat een isolerende beschermingslaag. Deze isolerende laag voelt lekker zacht en stevig aan en zorgt voor een perfecte lichaamstemperatuur en een diepe nachtrust. Herders Bed stemt de hoeveelheid wol en het vulgewicht in haar dekbedden zorgvuldig af. Daarom bieden wij enkel 4 seizoenen dekbedden aan met goede isolerende eigenschappen die een perfecte lichaamstemperatuur garanderen in ieder seizoen.

3. Wol is hypoallergeen

In schapenwol zit lanoline en dit wolvet werkt bacteriewerend. Schimmels hebben niet alleen warmte nodig, maar ook een hoge vochtigheidsgraad. Omdat wol heel ventilerend is en de temperatuur zelf reguleert, zullen er geen schimmels in kunnen nestelen. De lanoline werkt zelfreinigend en is op geen enkele manier een fijne omgeving voor huisstofmijt. Voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt, is een wollen dekbed van Herders Bed dan ook de perfecte oplossing voor een goede en diepe nachtrust.

4. Wol is duurzaam

Herders Bed staat garant voor 100% diervriendelijke en duurzame verwerking van wol van Nederlandse schaapskuddes. Hierbij worden op geen enkele manier schadelijke chemicaliën gebruikt, waardoor de dekbedden van Herders Bed puur natuurlijke fair trade wol bevatten. Bovendien gaat een wollen Herders’ dekbed wel 20 jaar mee! Je doet dus een duurzame investering met zo min mogelijke belasting voor het milieu.

5. Wol is zelfreinigend

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een wollen dekbed zijn de zelfreinigende eigenschappen. Wol staat bekend om het zelfreinigende vermogen en blijft droog en schoon. Wol absorbeert vocht en maakt het daardoor moeilijk voor bacteriën of schimmels om zich erin vast te zetten. Een dekbed van Herders Bed hoef je dan ook niet te wassen. Af en toe luchten is voldoende. Wat fijn dat onze wol al het werk voor je doet!